Se spomiš trenutka …?

Tako se začne ena tistih skavtskih pesmi, ki je vsem, ki so kdaj izrekli skavtsko obljubo, še posebej pri srcu. In v soboto, 9. aprila 2016, so se po dolgem času zbrali skavti, katerih poti so se pred časom razšle. In na ta poseben večer, ko smo se spominjali bližnje in daljne preteklosti, smo velikokrat slišali in izrekli prav te besede: “Se spomniš …?”

Prvo skavtsko srečanje mozirskih skavtov se je zgodilo konec septembra 2001. In prve skavtske obljube so mozirski skavti izrekli aprila 2002 na srečanju skavtov mariborske regije v Šmihelu nad Mozirjem. Mozirski skavti stopamo torej v praznovanje 15-letnice našega delovanja in se s ponosom oziramo nazaj. Prav v ta namen smo se po dolgem času zbrali “bivši” skavti, da se znova spomimo vseh tistih dogodivščin, po katerih si bomo zapomnili ta pomembnen del našega življenja.

Naše srečanje smo začeli s sv. mašo v cerkvi sv. Jurija v Mozirju. Nato smo se zbrali na župnijskem dvorišču, kjer smo obnovili skavtsko obljubo in tako uradno začeli s srečanjem. Večer smo nadaljevali v župnijskem klubu, kjer je za posebno vzdušje poskrbel skavtski band Bodeča Neža. Prijeten klepet, obujanje spominov, ogled slik in posnetkov, smeh in solze … da, vse to je zaznamovalo večer, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Veseli smo, da so se mnogi odzvali vabilu in se nam pridružili na obujanju spominov. Vemo, da se vsi mozirski skavti dobro zavedamo, da znan izrek enkrat skavt – vedno skavt ni le obrabljena fraza, ampak da je skavtstvo resnično način življenja, ki spreminja svet na bolje.

 

Objavljeno v Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.