15 let skavtstva v Mozirju

V nedeljo, 2. oktobra 2016, smo skavti ponovno začeli skavtsko leto. A tokrat je bilo nekoliko drugače: ne samo, da smo medse povabili nove člane in članice, ampaj smo tudi praznovali poseben praznik – 15-letnico naše skavtske skupine.

Prvi koraki na poti mozirskih skavtov segajo v leto 2001, ko je bila v Mozirju ustanovljena prva skavtska skupina. 30. septembra se je namreč zbrala kar lepa skupina mladih, ki jih je zanimalo skavtstvo. To leto so skavti v Savinjsko dolino prvič prinesli Luč miru iz Betlehema, pozimi se je zgodil prvi zimski tabor na Sv. Križu nad Belimi Vodami in sledile so prve skavtske obljube, ko je 26 mladih (popotnikov in popotnic) iz Mozirja in okolice s ponosom izreklo skavtsko obljubo in si nadelo skavtske rutke. Pravi skavtski duh, ki ga lahko čutimo še danes, je kmalu prevzel tudi druge mlade. Z leti so bili ustanovljeni izvidniki in vodnice (skavtska skupina, kjer se srečujejo skavti stari od 12 do 15 let) in naposled še najmlajši – volčiči in volkuljice (otroci stari od 8 do 11 let). Danes imamo v Mozirju vse tri starostne skupine, ki delujejo po skavtski metodi, ki je skupna vsem skavtinjam in skavtom širom sveta.

Nedeljsko praznovanje je le eden od dogodkov, na katerem smo se spomnili 15 let, ki so za nami. In tudi tokrat smo imeli sveto mašo, dvignili zastave, zapeli skavtsko in slovensko himno in se poveselili. Verjamemo, da bo naša skavtska skupina ob podpori naših (bivših) članov, njihovih staršev, župnije in okolice tudi v prihodnje vzgajala otroke in mlade v odgovorne državljanje, ki bodo pustili svet za spoznanje lepši, kot so ga prejeli.

Objavljeno v Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.